Portfolio-details

Kwaliteitsslagerij Rietveld

Kwaliteitsslagerij Rietveld uit Bodegraven opende in maart een splinternieuwe winkel. De slager liet het ontwerp en de verbouwing verzorgen door Renselaar slagerij- en horeca-inrichtingen. “Renselaar werkt veel met roestvrijstaal”, vertelt slager Theo Rietveld. “Dat is robuust, goed schoon te houden en heeft een mooie uitstraling.”

Locatie:
Van Tolstraat 41 2411 BP Bodegraven

Het project

Kwaliteitsslagerij Rietveld is een begrip in Bodegraven en de omgeving. De slagerij staat bekend vanwege het rundvlees dat uitsluitend afkomstig is van de eigen boerderij van zoon Tony. “Tony heeft een boerderij met zo’n 300 dikbillen”, vertelt slager Theo Rietveld. “In onze winkel tonen we videobeelden waarop je ziet dat hij de dieren met liefde behandelt. Hij houdt van de dieren en zorgt ervoor dat ze een goed leven hebben.”

Roestvrijstaal

Dit jaar was de slagerij toe aan een nieuw interieur. “Onze oude winkel werd te klein”, vertelt de zoon van de slager Thierry Rietveld. “Daarom hebben we de naastgelegen verfzaak erbij getrokken. De zaak is nu twee keer zo groot.” Voor het ontwerp van de winkel en de verbouwing gingen de ondernemers in zee met Renselaar slagerij- en horeca-inrichtingen. “We zagen Renselaar op de Slavakto-beurs en we hadden er meteen een goed gevoel bij”, zegt Theo. “Renselaar heeft een eigen roestvrijstaalfabriek. Ze maken alles op maat, voor elk hoekje kunnen ze wel een kastje ontwerpen. Daardoor wordt het mooi één geheel en hebben wij veel werkruimte. Renselaar heeft ook de interieurbouw in eigen beheer. Dat maakt het pakket compleet.”

Carrousel

Renselaar maakte samen met de ondernemers een eerste schets. “We waren onder de indruk van de flexibiliteit”, vertelt Thierry. “Echt alles was mogelijk. We wilden een nieuwe dry-aged kast. Die heeft een prominente plek in de winkel gekregen. En we wilden dat er veel aandacht kwam voor de maaltijden. Renselaar ontwierp voor ons een maaltijdencarrousel, een draaischijf waarop we verschillende maaltijden presenteren; het is de eyecatcher van de winkel.” Bert van Renselaar, eigenaar van Renselaar slagerij- en horeca-inrichtingen vertelt dat de carrousel op maat is gemaakt. “Deze ondernemers kozen voor tien grote presentatiebakken. We kunnen dat aanvullen met zes kleinere bakken in het midden. Voor andere slagers kunnen we naar wens een heel andere indeling maken.”

Toekomst

Bij het ontwerp is er bovendien gekeken naar gebruiksgemak en toekomstige presentatiemogelijkheden in de toonbanken. “De gehele toonbank is voorzien van een vernieuwde plaatkoeling”, legt Renselaar uit. “Deze houdt de temperatuur op de gehele koelplaat hetzelfde, zodat de verschillen in temperatuur op deze koelplaat zijn opgeheven. Voor de presentatie van de maaltijden in de ronde toonbank kan er een apart extra koelsysteem bij ingeschakeld worden. Ook voor een uitbreiding van de presentatie van de maaltijden is in het rechte deel van de toonbank deze techniek aangebracht.” 

Flexibiliteit

De ondernemers zijn tijdens de verbouwing goed op de hoogte gehouden van de vorderingen. “Ze lieten ons regelmatig foto’s zien van de meubels die ze voor ons aan het maken waren”, vertelt Thierry. “En we zijn twee keer in de fabriek geweest om de meubels te zien. De laatste keer hadden ze de hele toonbank voor ons opgesteld zodat we een goed beeld kregen van het eindresultaat.” Renselaar coördineerde vervolgens de hele verbouwing. Op verzoek van de slager werkte hij daarvoor samen met een plaatselijke aannemer en plaatselijke installateurs. Theo: “De monteurs werkten dag en nacht door om alles op tijd af te krijgen. Toch ging dat niet ten koste van de flexibiliteit. Tijdens zo’n verbouwing loop je tegen onverwachtse zaken aan. De steunpilaar zat bijvoorbeeld op een andere plek dan we gedacht hadden. Daar hadden zij snel een goede oplossing voor. En soms stond ik ’s avonds onder de douche en bedacht ik me dat ik toch iets anders wilde. De monteurs vonden dat totaal geen probleem en pasten het meteen voor mij aan.”

Goede combinatie

Thierry en Theo zijn zeer tevreden met het eindresultaat. “De slagerij is precies geworden zoals we het voor ogen hadden”, zegt Thierry. “De inrichting van de winkel is een goede combinatie tussen de ideeën van Renselaar en onze eigen voorstellen. Ze hebben bovendien gezorgd voor een goed licht- en plafondplan. En ze hebben een werkruimte gecreëerd die goed oogt voor de klanten en waarin we zelf voldoende ruimte hebben om efficiënt te werken. Met deze inrichting kunnen we weer jaren vooruit.”

De slagerij is precies geworden zoals we het voor ogen hadden”, zegt Thierry. “De inrichting van de winkel is een goede combinatie tussen de ideeën van Renselaar en onze eigen voorstellen

Kwaliteitsslagerij Rietveld uit Bodegraven

Wilt u ook uw ruimte professioneel inrichten?

Meld je online aan en start direct met bouwen

Contact